top of page
dorine9.jpg

Bij het werk van Dorine denk je aan tekeningen, geschilderd werk, of een combinatie ervan. Het werk is direct en kenmerkt zich door kleur, detail en dynamiek, maar er is altijd iets verborgens. 

 

"Ik kom er gaandeweg achter dat het gaat om diepgang in mijn werk. Het ‘opnieuw’ aan iets werken noem ik nu: associëren en in een nieuwe wereld brengen, het is geen straf meer. Ik blijk iedere keer andere accenten aan te brengen. Het maakt me enthousiast en biedt nieuwe mogelijkheden. Ik ken de sterke kanten in mijn werk en kan kiezen waar ik die inzet. Ik bepaal mijn eindproduct op basis van keuzen".

De afgelopen 5 jaar heb ik een eigen stijl ontwikkeld en ontdekt waarom het werken zo belangrijk voor me is. Ik kan kritisch naar mijn werk kijken en al werkend gedraag ik me als een onderzoeker. Ik laat mijn rechter hersenhelft het werk doen.

Terwijl ik werk ontstaat een verhaal, en herbeleef ik het gebeurde op verschillende manieren. Ik probeer van alles uit: de meisjes op het dak krijgen een wankel zitelement wat de spanning verhoogt; de vrouw op de stoel heeft een bobbelige huid door het gebruik van olie-pastel; de topscoorder vecht tegen Pokemons.

Meer weten over het werk van Dorine?

Dorine Kilian
kleur, detail, dynamiek

bottom of page