top of page
wijnanda (1).jpg

Wijnanda Muntjewerff

Creatieve sprookjesverteller

Creatieve Bij

Wijnanda is al van jongs af aan creatief bezig, op allerlei manieren en in vele vormen. Het begon met kennismaking met een textiele verharder bij een workshop die ze volgde. Daarna was ze verkocht. Verk(n)ocht aan de powertex. Daarna ging het hard. Ze haalde verschillende certificaten powertex als ook slaagde ze voor haar Master Powertex. In 2013 is ze haar eigen atelier begonnen, waar ze ook creatieve workshops en lessen aanbiedt, voor een ieder die dit materiaal wil verkennen.

Werk als kunstenaar

Wijnanda werkt vanuit gevoel met kleur en structuur. Vaak weet ze niet waar het naartoe gaat en is de uitkomst verrassend. Haar inspiratie haalt ze uit haar fantasie, soms in combinatie met een muziekstuk wat haar kan inspireren, om zo haar gevoel op doek te uiten. Ze vertaalt dit gevoel in diverse materialen zoals klei, pigementen, stukjes stof, papier, karton, ijzerdraad, in hele vrije vormgeving. Hieraan herken je de veelzijdigheid van haar werk, van abstract naar realisitisch.

"If you can dream it, you can do it"

Ook in de beelden van Wijnanda herken je het sprookjes-achtige. Ze zijn met veel fantasie gemaakt, authentiek, en soms lijkt het wel alsof ze zijn weggelopen uit een verhaal, wat je zelf mag afmaken. Je kunt je creatieve gedachtes de vrije loop laten!

Haar beelden zijn ook herkenbaar aan het kleurgebruik. Vaak de wat blauw-paarse tinten die staan voor mystiek, spiritualiteit, idealen en emotie. De buitenste laag is vaak de kleur, maar als je duidelijker en langer observeert, zie je de emotionele landing, zowel in haar werken als bij haar beelden. Deze staan voor het leven zoals het komt.

Meer ontdekken over deze kunstenaar? Ga dan naar www.wel-creatief.nl

bottom of page