top of page
trude2.JPEG

Vibrations of the Soul

18.06 - 28.07 2022
trudefoto.jpg

TRUDE BERGSMA volgt de weg van haar ziel naar haar vrijheid en de herinneringen die daarin leven. En dat zijn er nogal wat. Aanvankelijk als beeldhouwer, de laatste tien jaar schilderend op canvas. 'Soul Travelling' noemt ze het ook wel. 

Ze werkt intuïtief en abstract. In het colorisme voelt ze zich helemaal thuis en volgt daarin graag voorgangers zoals Kandinsky, De Blauwe Reiter groep en anderen. Het afstemmen op wat haar daarin toekomt is haar levensweg in haar atelier. Dat houdt veel wachten in, in meditatie waarnemen, kleuren in dialoog zien, donker en licht laten spelen met lijn, kleur en vorm, maar vooral ook de ruimte op het doek en buiten het doek waarnemen.

Vanuit symbolische werken schuift ze nu meer en meer op naar het abstracte, van vorm naar vormloosheid. In afwisseling met het kleurrijk creëren, mag ze ook graag papier pakken om abstract in zwart en wit met lijnen ruimten te verkennen.

Bij CaroArtGallery hangen werken waarin de metamorfoses daarin zichtbaar worden. Kosmische verbeeldingen strelen het oog door de kleurrijkheid en (voor wie wil) balsemen de ziel met wat er meer is dan de zichtbare werkelijkheid.

Meer informatie over Trude en haar kosmische werken? Ga dan naar www.trude-art.nl. Of klik op de knop 'meer informatie' hieronder.

Soul Travelling....

bottom of page