top of page
ORGANICS:
Nature speaks

Natuurlijke organische vormen, structuren en patronen bieden een schat aan inspiratie voor kunstenaars van alle disciplines. Van de complexe aderen in bladeren tot de golvende vormen van koraalriffen, de natuur zit vol met intrigerende en vaak adembenemende voorbeelden van organische schoonheid.

nicolevanosslittleart.jpg

Tell your visitors your story. Add catchy text to describe what you do, and what you have to offer. The right words can inspire and intrigue your audience, so they’re ready to take action on your site. To start telling your story, double click or click Edit Text.

Marga Niederer keramiek.jpg

Natuurlijke organische vormen, structuren en patronen bieden een schat aan inspiratie voor kunstenaars van alle disciplines. Van de complexe aderen in bladeren tot de golvende vormen van koraalriffen, de natuur zit vol met intrigerende en vaak adembenemende voorbeelden van organische schoonheid. 

 

De diversiteit van organische vormen zoals spiraalvormige patronen van schelpen tot de asymmetrische silhouetten van bomen, organische vormen hebben de mensheid altijd geïnspireerd. Kunstenaars, architecten en ontwerpers halen vaak inspiratie uit deze vormen om prachtige werken te creëren die een gevoel van harmonie oproepen en de unieke schoonheid van organische vormen bedrukken.

Het thema ‘ORGANICS: Nature speaks’ nodigt ook uit tot reflectie over de relatie tussen mens en natuur. Kunstwerken- en objecten kunnen de wederzijdse afhankelijkheid en symbiotische interacties tussen mens en natuur onderzoeken, evenals de invloed op kunst, cultuur en creativiteit.

Organische vormen zijn vaak efficiënt en functioneel en dit heeft de menselijke ontwerpen beïnvloed. Van architectonische ontwerpen tot ergonomische productontwerpen, organische vormen hebben een directe impact gehad op hoe mensen hun omgeving vormgeven en gebruiken. Met organische materialen zoals hout, bladeren, klei, bijenwas en andere natuurlijke elementen kan men een sterke verbinding leggen met de natuur en de rol van omgevingsinvloeden op groei en ontwikkeling. Ook biedt deze tentoonstelling de kijker een rijke zintuigelijke ervaring: door gebruik van organische materialen en natuurlijke pigmenten kunnen de bezoekers de  kunstwerken en -objecten - die onderdeel uitmaken van deze tentoonstelling – benutten om via tactiliteit, geur en visuele aantrekkingskracht een diepere verbinding met de natuur op te roepen.

Het thema van deze duo-tentoonstelling ‘Organics’ in relatie tot de werken van de kunstenaars wordt prachtig verwoord en weergegeven.

Schilderijen Nicole van Oss

De rijke aardetinten van de encaustic bijenwas in de grote schilderijen van Nicole van Oss kunnen de diepte en complexiteit van dit thema verder versterken, terwijl ze ook een gevoel van verbondenheid met de aarde oproepen.

Klei sculpturen Marga Niederer van Huizen

Het daarnaast toevoegen van sculpturen van klei en organische keramiekobjecten van Marga Niederer van Huizen met als thema ‘Colors of the Earth’ zal een extra dimensie toevoegen aan deze kunstexpositie. Klei en keramiek zijn van oudsher nauw verbonden met de aarde en kunnen een krachtige manier zijn om de natuurlijke elementen en de invloed van de omgeving op creatie en vormgeving te verkennen.

Door het combineren van deze sculpturen, keramiek en encaustic bijenwas ontstaat er een gelaagde en meeslepende ervaring voor de bezoekers, waarbij ze worden uitgenodigd om het thema nader te verkennen. De tactiele aard van klei en keramiek, in combinatie met de visuele rijkdom van encaustic bijenwas, zal de zintuigen van de kijkers prikkelen en aanmoedigen om na te denken over de interactie tussen mens, natuur en cultuur. Door al deze aspecten te verkennen en uit te diepen, kunnen zowel kunstenaars als bezoekers een dieper begrip ontwikkelen van de complexiteit, schoonheid en betekenis van de natuurlijke wereld. Dit leidt vaak tot grotere waardering voor de elementen om ons heen en versterkte verbondenheid met de natuur.

Met dit prachtige thema ‘ORGANICS: Nature speaks’ nodigen we de bezoekers uit om de essentie van organische vormen, structuren en processen te verkennen en te vieren.

Deze tentoonstelling is te bezichtigen bij CaroArtGallery van 29 maart t/m 9 mei 2024.

bottom of page