top of page
josewerk9.jpg
josefoto1.jpg
José Leenders-Smits

Voor José is er een lange weg afgelegd om uiteindelijk hier te komen en voor de eerste keer te exposeren bij een kunstgalerie. We noemen haar afgelegde weg - zeker creatief gezien - ook wel de 'voyage of discovery'. Hieronder leg ik je uit waarom.

Vanaf 2014 begon het voor José uiteindelijk weer te stromen. Haar brein creatief te borrelen, nadat ze het jaren geleden had weg gestopt. Het begin werd gemaakt met creatief gehaakte werkjes, met een draadje dus, in de vorm van dieren- en mensen gezichten. Een ogenblik later kwamen er al gauw kwasten aan te pas, en werd het draadje omgeruild voor kwasten en verf. De eerste 'geschilderde' creaties op doek lieten dan ook niet lang meer op zich wachten. Dit werd vooral een gevarieerde serie, zowel figuratief als abstract.

 

Als autodidacte kunstenaar staat bij José het experiment voorop; er werden verschillende materialen ontdekt, en ook een richting werd langzaam maar zeker bepaald.

Twee jaar geleden is José begonnen met het toevoegen van structuren en texturen aan haar werken. Het eerste ontstaan van de materiewerken, waarbij ze haar inspiratie uit de natuur haalde, was een feit. Daarna was ze verkocht, en begon haar serieuze zoektocht naar verdieping in deze materialen, om zodoende nog meer structuur in haar werken aan te brengen. Deze zoektocht leidde haar naar het volgen van haar eerste cursus Powertex bij CaroArtGallery. In deze cursus heeft ze goed de verscheidenheid van deze materialen leren kennen en hoe deze in te zetten in je eigen werken. Deze cursus heeft haar een grote zet in de goeie richting gegeven en was een opmaat naar haar eigen 'handtekening'.

SmitscreaArt was geboren!

Haar grootste plezier haalt ze nu uit het creeren en ontwikkelen van nieuwe werken, die allemaal zijn opgebouwd met Powertex. José kleurt daarbij graag buiten de lijntjes en ze maakt dankbaar gebruik van de vele mogelijkheden van dit veelzijdige materiaal. 

Nu is het tijd voor de volgende stap:

Fraaie, mooie werken maken - soms met en soms zonder thema - die gemaakt zijn vanuit haar hart en met veel gevoel. Met haar eerste echte professionele kunstexpositie die nu op de kaart gaat staan:
 

Haar eigen ontdekkingsreis heeft een prachtig einddoel gekregen. Als galeriehoudster (en als vriendin) ben ik er trots op u te presenteren:

'Voyage of Discovery' bij CaroArtGallery.

te bezichtigen van 8 september t/m 21 oktober 2022

Meer weten over de werken van José Leenders-Smits?

ga dan naar www.smitscreaart.exto.nl

joseexpo.jpg

VOYAGE OF DISCOVERY

bottom of page