top of page
tempFileForShare_20211115-120649.jpg
beeldjoke.jpg

Joke L.C. van Beetem

Wiskundige abstractie

Joke L.C. van Beetem (1966) vervaardigt beeldhouwwerk in natuursteen. Haar vormgeving is abstract, geometrisch en organisch.

Joke is geschoold in techniek door beeldhouwers en steenhouwers in binnen- en buitenland en zij is voorts werkzaam vanuit eigen autonome ontwikkeling. Joke's interesse in architectuur, industriele vormgeving, geometrie en diverse abstracte kunstuitingen zijn terug te vinden in haar werk. Zo ontstaan haar composities voor relief van lijnenspel, vlakverdeling, contrast en ritme. 

Bij dit werk is sprake van het in steen uitvoeren van een vooraf op papier of in schaalmodel uitgewerkt concept. Technisch komt hierin de bekwaming van steenhouwers tot uiting. Het als organisch te omschrijven werk van Joke ontstaat vloeiend en als vanzelf uit haar handen en wordt vorm gegeven al naar gelang het ruwe brok steen zich laat vormen.

Gaandeweg worden de afwegingen over ingrepen een verfijning van de aangevangen vorm of beweging en volgt het één logisch op het ander, waarbij het eindresultaat orde en samenhang heeft. 

Thema's als holling versus bollling, symmetrie en spiegelingen zijn hierbij vaak het uitgangspunt. Het beeld ontstaat vaak ook vanuit uiting van het onderbewuste of gevoelstoestand van het moment.

Geheel anders is dat bij de geometrische beelden, waarbij het creatieve aspect al in het eerder ontworpen model is voltooid. Vervolgens wordt het beeld uit een op maat gezaagd blok gehouwen.

Meer weten? Kijk dan naar Joke L.C. van Beetem, 

beeldhouwwerk in natuursteen

www.vanbeetem.nl

www.facebook.com/jokelc.vanbeetem

Screenshot_20211101-123401_Gmail.jpg
bottom of page