top of page
fotodebby .jpg

Debby Walrave de Jong

Uit je hoofd

Debby is gestart als docent en decaan op een VMBO school, maar nam altijd veel werk mee naar huis. Om haar hoofd een beetje leeg te maken, is ze 12 jaar geleden begonnen met een keramiekcursus in Delft. Dat was de start voor een leven met klei en raku.

Tegenwoordig is 'klei' niet meer weg te denken uit haar leven. Debby heeft in de afgelopen jaren haar bekwaamheid vergroot door het volgen van diverse cursussen en masterclasses.

In de keramiekoven

De natuur is een waardevolle inspiratiebron om speelse, keramische objecten te maken in de vorm van vogels, dieren en abstracte, organische vormen. Hiervoor maakt zij gebruik van een elektrische keramiekoven, maar eigenlijk trekt haar de aardse, traditionele manier van Raku stoken haar nog meer. 

 

De combinatie van de hitte, de vlammen en diverse geuren maken haar blij. En dat klopt wel want Raku betekent zoiets als "vreugde' en 'geluk' en precies DAT is wat het werken met klei Debby geeft.

Al haar werken zijn handmatig opgebouwd, een unica en bijzonder divers en veelzijdig.

'ik maak vormen uit klei, de klei vormt mij

De objecten van Debby zijn regelmatig bij diverse galerieën verspreidt over Nederland te bezichtigen. Ook kun je haar bijna ieder jaar terugvinden op de kunstmarkten Delft Ceramica en de Kunstmarkt in Warmond.

Een overzicht van al haar objecten kun je vinden op Facebook Atelier in de Luwte of haar website www.atelierindeluwte.nl

 

Tevens is haar werk te koop via ETSY: www.etsy.com/nl/shop/atelierindeluwte

debby6.jpg
bottom of page