top of page
tempFileForShare_20210316-120358.jpg
tempFileForShare_20210331-101432.jpg

Crea Juul

Inspirerende beelden maker

Het creatieve kind

Koptekst 2

Juliette had haar creatieve talenten als klein kind al in de vingers. Geboren en getogen in Nederhorst den Berg, een prachtig plaatsje aan de Vechtstreek, was zij al op vrij jonge leeftijd gefascineerd door allerlei 'gekke' materialen. Kleien, haken, breien, altijd bezig. Creëren. Ze genoot van de handenarbeid lessen op de  lagere school, en werd natuurlijk ook blij dat ook in het vervolgonderwijs de teken- en handvaardigheid lessen werden aangeboden. Ze genoot! Toch was haar pad op dat moment nog niet klaar voor een creatieve richting. Haar pad had nog even een zijsprong.

Een zijpad - zakelijke creativiteit

Het werd een functie in het bedrijfsleven. Juliette ontpopt zich als een ware manusje-van-alles, en toch was er bij deze functies (telefoniste, directiesecretaresse) ook weer haar creatieve kant die ze opzocht. Deze functies hadden voor haar toch ook wel enige vorm van creativiteit in zich, maar was dit toch niet haar ding. Het was niet Juul zelf, dus haar zoektocht bleef bestaan. Uiteindelijk ging er een deur naar het creatieve werkcircuit open, toen ze solliciteerde naar een functie als activiteitenbegeleidster in een woonzorgcentrum. De kers op de taart! En in ieder geval een start in de goeie richting. Hier kon ze haar passie laten zien en haar energie kwijt. 

De bestemming - Crea JUUL

In 2014 is ze begonnen als ZZP-er en opende haar eigen atelier Crea JUUL in een huurpandje in haar dorp. In beginsel bood ze allerhande creatieve knutselworkshops aan,maar dat gaf haar niet zoveel voldoening. Ze had meer nodig om aan haar creatieve geest verdieping te geven. Deze verdieping vond ze in het materiaal Powertex. Na het volgen van een aantal verdiepende cursussen werd het voor haar duidelijk. Ze werd powertexer met klei! De ideale combinatie. 

Tegenwoordig werkt ze in haar eigen atelier aan haar woonhuis, een heerlijke plek. Daar geeft ze cursussen in kleinschalige opzet. Daarbij vind ze eigen creativiteit ontzettend belangrijk. Ze gebruikt ook geen thema's of voorbeelden. In haar hoofd ontstaan creaties (meestal in haar slaap) die ze dan weer vertaald naar haar handen. Daarbij geniet ze iedere keer van datgene wat onder je handen groeit, en waarbij je - zeker in het begin - de weg nog niet weet. Een intensief proces, maar de creatieve JUUL heeft dit elke dag nodig. Als vitamine. Als levensader. Als zuurstof. 

Een dag geen creatie is voor JUUL een dag niet geleefd. Ze maakt creaties vanuit haar hart. Wat goed voelt, wat haar gelukkig maakt. 

JUUL ten voeten uit!

tempFileForShare_20210318-135422.jpg
bottom of page