top of page
barbarafotowebsite.jpg

Barbara Bosscher

Het Verleden Verbeeld

Barbara Bosscher (1956) heeft vanuit haar opleiding Lerares Handenarbeid haar weg verder gevonden in het schilderen. Vele jaren geleden is zij begonnen met aquarel schilderen, en heeft zij vooral bij plaatselijke kunstenaars lessen gevolgd.

In de jaren die volgden is dit steeds meer verschoven naar het schilderen met acryl en olieverf.

Haar werk is veelzijdig met meerdere thema's, waaronder stillevens, landschappen en vrij werk in organische vormen.

"Het Verleden Verbeeld" is het lopende thema voor haar expositie bij CaroArtGallery, waarbij 16 van haar werken speciaal zijn vervaardigd, daarbij uitstekend aansluitend bij de ruimtelijke en lichte uitstraling van de galerie.

Bij deze serie werken heeft Barbara de vervagende en afbrokkeldende motieven - waarbij haar bezoek aan het oude Pompei een inspiratiebron was - in kleurrijke lagen over elkaar verwerkt, zodat de onderste lagen meespelen in het eindresultaat. Het verleden van deze oude culturen komt door het verwerken in motieven en tekens - als ook door het verwerken van materialen in de verf zoals ribbel karton, behang en afdruksels, om de sferen van deze oudheden te versterken - prachtig tot uiting op doek. 

Het proces van zoeken, aftasten, opbrengen en weghalen, en wachten tot het werk niets meer vraagt aan ingrijpen is de unieke werkwijze van Barbara. Haar werk is kleurrijk maar toch ingetogen waarbij rust en harmonie in balans zijn. 

Meer van het werk van Barbara ontdekken? Check dan haar website www.barbarabosscher.nl

Het Verleden Verbeeld"

is een prachtige kunstexpositie, te zien van 24 februari tot en met 6 april 2023 bij CaroArtGallery in Deventer.

bottom of page